NETAPP HCI

Wereldwijd rekenen toonaangevende organisaties op NetApp voor software, systemen en services waarmee ze hun data kunnen beheren en opslaan. Klanten waarderen onze samenwerking, expertise en passie om ze nu en in de toekomst vooruit te helpen. Sinds de start in 1992 geeft NetApp ondernemingen van uiteenlopende grootte een concurrentievoordeel: ze kunnen sneller en betaalbaarder innoveren dan hun concurrenten. Wereldwijd ondersteunen serviceproviders meer dan een miljard klanten met diensten die zijn opgebouwd op NetApp. Met behulp van Netapp verleggen o.a. mediabedrijven de grenzen van hun fantasie en prestaties.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hyper Converged Infrastructure-oplossing

Met NetApp HCI kunnen IT-organisaties voor snellere operationele efficiëntie zorgen en kosten beperken. Het biedt de flexibiliteit om meerdere workloads uit te voeren zonder dat de performance, schaal of efficiëntie terugloopt. Als onderdeel van het Data Fabric-platform is het de eerste volledige cloudgeïntegreerde HCI-oplossing die u laat profiteren van data in on-premises-, public-cloud- en hybrid-cloudomgevingen.

Organisaties stuiten steeds vaker op de grenzen van de hypergeconvergeerde infrastructuuroplossingen van tegenwoordig. Deze oplossingen kunnen geen workloads consolideren, en bovendien dwingen ze u zodanig op te schalen dat resources worden opgebruikt en de performance die nodig is voor applicaties van de volgende generatie wordt beperkt.

Een andere uitdaging in elk datacenter is het leveren van voorspelbare performance, vooral bij zich verspreidende applicaties en workloads; veel daarvan kunnen extreem veel resources in beslag nemen. Wanneer meerdere applicaties dezelfde infrastructuur delen, kan het gebeuren dat de ene applicatie de performance van een andere verlaagt. Belangrijke applicaties zoals virtuele desktopinfrastructuur (VDI) en database-applicaties hebben zeer verschillende I/O-patronen die elkaar beïnvloeden.

Applicaties met vertrouwen implementeren met NetApp HCI

NetApp Hyper Converged Infrastructure (HCI) stelt u in staat om meerdere applicaties uit te voeren met gegarandeerde performance zodat u HCI met vertrouwen overal in uw datacenter kunt implementeren. NetApp HCI vereenvoudigt management en schaalt onafhankelijk zowel computing- als storageresources. Als u NetApp kiest, integreert u bovendien met de NetApp Data Fabric. Dit betekent dat u in zowel private, public als hybrid clouds toegang hebt tot uw data.

NetApp HCI biedt de oplossing die een antwoord geeft op de problemen bij de slechte voorspelbaarheid van IT met Quality of Service-limieten die gedetailleerde controle van elke applicatie mogelijk maken. Dit betekent dat u ‘noisy neighbors’ kunt elimineren, kunt voldoen aan unieke performancevereisten en kunt voldoen aan alle performance-SLA’s. Met NetApp HCI kunt u:

 • Uitbreiden op uw eigen voorwaarden
 • Uw IT-activiteiten transformeren en ondersteunen
 • Voorsprong op de concurrentie krijgen

Uitbreiden op uw eigen voorwaarden

Anders dan eerdere generaties HCI met hun vaste resourceverhoudingen, kan NetApp HCI computing- en storageresources onafhankelijk schalen. Met onafhankelijke schaling vermijdt u de kostbare en inefficiënte overprovisioning, elimineert u de 10% – 30% ‘HCI-belasting’ en vereenvoudigt u de planning van capaciteit en performance. NetApp HCI is beschikbaar in kleine, middelgrote en grote storage- en computingconfiguraties en kan worden uitgebreid in segmenten van ½U. U kunt voldoen aan veranderende bedrijfsbehoeften zonder dat u meer hoeft aan te schaffen dan u gebruikt.

Uw IT-activiteiten transformeren en ondersteunen

Hoe meer IT alle routinetaken kan automatiseren, des te meer kunt u het risico van gebruikersfouten elimineren die bijna onvermijdelijk zijn bij handmatige activiteiten, terwijl u resources vrijmaakt voor taken met een hogere waarde die het bedrijf vooruit stuwen. Met NetApp HCI worden IT-afdelingen flexibeler en alerter door de implementatie op Dag 0 en het doorlopend management vanaf Dag 1 te vereenvoudigen. De NetApp Deployment Engine elimineert de meeste handmatige stappen die nodig zijn om een infrastructuur te implementeren terwijl de vCenter-plugin het management van de VMware-omgeving intuïtiever maakt. Ten slotte maakt een krachtig pakket API’s naadloze integratie in management op een hoger niveau, orchestratie, backup en DR-tools mogelijk.

Voorsprong op de concurrentie krijgen

Ondernemingen moeten de rijkdom aan data benutten en deze toepassen om voor meerwaarde in de volledige organisatie te zorgen, en dit alles in minder tijd, met minder vaardigheden en voor minder geld. De NetApp Data Fabric ontsluit het volledige potentieel van data waar dan ook in uw omgeving: on-premises, in de public cloud of in de hybrid cloud. NetApp HCI integreert in de NetApp Data Fabric om de dataportabiliteit, -zichtbaarheid en -protectie te verbeteren.

Infrastructuur op enterprise schaal

NetApp HCI is de infrastructuuroplossing op enterprise schaal die wordt geleverd op een door NetApp ontwikkelde architectuur en die draait op innovatieve SolidFire-technologie. NetApp HCI wordt geleverd in 2U × 4 node-bouwstenen (chassis) met computing- en storagenodes in kleine, middelgrote en grote formaten. Een minimale configuratie bestaat uit:

 • 2 / 2U4N-chassis
 • 4 storagenodes
 • 2 computingnodes
 • 2 open bays voor uitbreidingsnodes

Als eenmaal voor een minimale configuratie is gezorgd, kunnen storage- en computingnodes en verschillende formaten worden gecombineerd.

 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding 1:   Minimale HCI-configuratie.

 

NetApp HCI integreert en ondersteunt de volgende technologieën:

 • Element OS v. 10.0 (Neon): SolidFire-storagebesturingssysteem voor scale-out blokstorage
 • Ember Blaze v. 1.0: computingbesturingssysteem voor installatie van hostvirtualisatiesoftware
 • NetApp Deployment Engine v1.0: implementeert en configureert softwarecomponenten tot storage- en computingresources
 • NetApp Monitoring Agent v1.0: monitort HCI- en storageresources en stuurt informatie naar vCenter en ActiveIQ
 • SolidFire vCenter Plugin v3.0: uitgebreide set met storagemanagementfuncties
 • SolidFire Management Node v10.0: VM voor het monitoren en upgraden van HCI-systemen, en maakt ondersteuning op afstand mogelijk
 • VMware ESXi en vCenter v6.0U3: host virtualisatie- en managementsoftware
 • NetApp Data Fabric: integratie via SolidFire Element OS omvat onder meer SnapMirror, SnapCenter en bestandsservices via ONTAP Select alsook AltaVault- en StorageGRID-backuptargets

De volgende tabel toont de specificaties van de NetApp HCI-storage- en computingnodes.

Tabel 1:      NetApp HCI-storage- en computingnodes.

Specificaties NetApp HCI
Klein Middelgroot Groot
Storagenodes
SSD 6× 480 GB 6× 960 GB (6) 1,9 TB
Effectieve capaciteit blok bij 5× – 10× efficiëntie 5,5 TB – 11 TB 11 TB – 22 TB 22 TB – 44 TB
NVRAM 8 GB 8 GB 8 GB
Netwerk 2× 25/10 GbE SFP28 / SFP+ 2× 1 GbE RJ45 2× 25/10 GbE SFP28 / SFP+ 2× 1 GbE RJ45 2× 25/10 GbE SFP28 / SFP+ 2× 1 GbE RJ45
Rackeenheden (RU) 1RU, halve breedte 1RU, halve breedte 1RU, halve breedte
Computingnodes
Cores voor VM 16 24 36
GB-geheugen voor VM 386 512 768
Netwerk 4× 25/10 GbE SFP28 / SFP+ 2× 1 GbE RJ45 4× 25/10 GbE SFP28 / SFP+ 2× 1 GbE RJ45 4× 25/10 GbE SFP28 / SFP+ 2× 1 GbE RJ45
Rackeenheden (RU) 1RU, halve breedte 1RU, halve breedte 1RU, halve breedte

 

 

DMS is gelieerd aan DMP en maakt gebruik van technische expertise en status DMP. (Gold Partner)

 

DataManagement Solutions BV

085 - 06 55 489
info@dm-s.eu

 

DMS BV behoort tot de groep van:

The Digital Neighborhood

 

 

Contactformulier

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.