Data Management as a Service: (DMaaS)

DMaaS

DMS/DMP biedt met Data-Management-as-a-Service (DMaaS) een dienst aan die inspeelt op de toenemende vraag naar goede, flexibele oplossingen op het gebied van back-up, archive en disaster recovery.

Data-Management-as-a-Service

Data-Management-as-a-Service voorziet in efficiënte lokale back-ups, gecombineerd met back-up en disaster recovery (DR) in de cloud. De nieuwe dienst biedt op deze manier een krachtige oplossing voor bedrijven die willen profiteren van de cloud, maar ook te maken hebben met een legacy-omgeving en een legacy-back-upplatform. Zij lopen daardoor tegen grenzen aan voor wat betreft schaalbaarheid en betrouwbaarheid.

Eén oplossing voor back-up

Met DMaaS lossen zij al hun problemen in één keer op, doordat DMS één oplossing biedt voor het back-uppen van fysieke en virtuele servers (Hyper-V en VMware). DMS levert de hardware voor het maken van lokaal gededupliceerde back-ups naar disk en voor het kopiëren van deze gededupliceerde, gecomprimeerde en encrypte data naar de DMS/DMP cloud. Hier zijn bedrijfskritische servers te herstellen op virtuele servers, zodat deze bij een calamiteit zeer snel weer beschikbaar zijn. De DMS/DMP Cloud is gebaseerd op een Tier-3 datacenter in het hart van Nederland en kan op verzoek samen met DMS bezocht worden.

DMS/DMP monitort het volledige back-upproces, zodat de databeschikbaarheid en -integriteit gewaarborgd zijn. Klanten betalen een vast bedrag per maand, gebaseerd op het aantal terabytes in hun omgeving en het aantal te herstellen servers.

Belangrijke voordelen van DMaaS zijn:

  • Betrouwbare back-ups en disaster recovery zonder de noodzaak van hoge investeringen in software en hardware.
  • Lagere onderhoudskosten door uitfaseren van lokale tapes en andere storagehardware.
  • Lokale back-ups die direct beschikbaar zijn voor dagelijkse restores en cloudback-up voor calamiteiten.
  • Volledige management door een team van experts.

 

De vier DMAAS Diensten:

DMaaS Management:
Is het beheer van uw back-up omgeving een sluitpost en krijgt monitoring niet de aandacht die het verdient? DMS/DMP beheert met deze dienst uw back-up omgeving op afstand en ontlast uw IT-organisatie daarmee van verschillende beheertaken.

DMaaS Back-up & Clouddrive:
DMS/DMP biedt met DMaaS Back-up een back-up oplossing op basis van pay-per-use. Dat betekent dat u niet op voorhand grote investeringen hoeft te doen om uw bedrijfsgegevens te verzekeren. Daarnaast biedt DMaaS CloudDrive de mogelijkheid om uw data off-site te repliceren op basis van pay-per-use.

DMaaS Storage:
Loopt u tegen de grenzen van de schaalbaarheid en betrouwbaarheid van uw omgeving aan? DMS/DMP biedt storage voor een vaste prijs per maand op basis van gevraagde capaciteit en performance. Hierdoor kunnen uw en uw team zich focussen op uw IT-kerntaken.

DMaaS DR:
DMaaS Disaster Recovery (DR) kan worden ingezet als toevoeging op DMaaS Back-up of DMaaS CloudDrive. Wanneer uw datacenter door een calamiteit buiten gebruik is, wordt uw off-site back-up data gebruikt voor een restore van uw bedrijfskritische data. Na de restore krijgen uw medewerkers toegang tot de data.

Gratis DMaaS Clouddrive Proof of Concept (PoC)Om u de eenvoud en het gemak van DMaaS Clouddrive te laten ervaren bieden wij u een gratis PoC aan.

Zo kunt u de DMaaS Clouddrive uitgebreid testen. Interesse? Bel of contact ons via het contactformulier hiernaast.

DataManagement Solutions BV

085 - 06 55 489
info@dm-s.eu

 

DMS BV behoort tot de groep van:

The Digital Neighborhood

 

 

Contactformulier

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.