DMaas Clouddrive for Commvault

 

Met DMaaS CloudDrive for Commvault biedt DMS/DMP een kosteneffectieve manier voor het opslaan van een kopie van de back-up bij DMS/DMP in de Cloud, op basis van een prijs per TB/maand. In DMaaS CloudDrive for Commvault zijn de volgende onderdelen opgenomen:

  • Back-up appliance in de DMP Cloud
  • Back-up storage in de DMS/DMP Cloud
  • Implementatie van de back-up server en storage hardware in de DMS/DMP Cloud
  • Rackspace in DMS/DMP Cloud
  • Netwerkverbindingen in DMS/DMP Cloud (inclusief in- en uitgaand verkeer in de DMS/DMP Cloud)

Voor DMaaS CloudDrive voor Commvault zal de hoeveelheid data die actueel in de DMS/DMP Cloud op disk wordt opgeslagen gefactureerd worden. Dat betekent dat uitsluitend de totale off-site back-up data op disk na deduplicatie en compressie in rekening wordt gebracht.

Hieronder is een visueel overzicht van de situatie bij DMaaS CloudDrive for Commvault.

 
Aan de linkerkant is het datacenter met de Commvault MediaAgent server welke de lokale back-up aanstuurt. Van deze lokale back-up wordt een gededupliceerde, gecomprimeerde en 256-bit AES versleutelde copy gemaakt naar de DMP Cloud.

De back-up data wordt gededupliceerd en gecomprimeerd voor een minimale belasting van de uitgaande internetverbinding. Om van deduplicatie gebruik te kunnen maken dient deze functionaliteit aanwezig te zijn in het huidige Commvault licentie model welke u gebruikt.

De DMP Cloud staat in een gecertificeerd datacenter in de omgeving van Amsterdam. Dit datacenter kan op verzoek en onder begeleiding van DMP bezocht worden.

 

 

DataManagement Solutions BV

085 - 06 55 489
info@dm-s.eu

 

DMS BV behoort tot de groep van:

The Digital Neighborhood

 

 

Contactformulier

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.